Vooler Hardware Guide - Vooler

Vooler laitteisto-opas

Tämä dokumentti määrittelee Voolerin laitteistovaatimukset ja suositukset käyttäjille.

Loppukäyttäjän laitteistovaatimukset

Laitteisto Vaatimukset
Tietokoneen selain

Minimi:

Suositus:

1. Chrome

Huom:

Selaimen pitäisi olla selainvalmistan tukema versio, yleensä nykyinen uusin versio ja yksi edeltävä merkittävä versiojulkaisu.

* Chromium Edge versiot alkavat numerosta 85.

iPhone ja iPad

Minimi:

• iPhone 6s & iOS 12.4.8
  • iPad & iOS 12.4.8

Suositus:

1. iPad & vähintään iOS 13
  2. Vähintään iPhone X & iOS 13
Android puhelin / tablet

Minimi:

Enintään 4 vuotta vanha malli ja Android 8

Suositus:

Enintään 1 vuotta vanha malli ja vähintään Android 8

Mikrofoni

Minimi:

Sisäinen mikrofoni

Suositus:

Kuulokkeet mikrofonilla

Kaiutin

Minimi:

Sisäinen kaiutin

Suositus:

Kuulokkeet mikrofonilla

Videkamera

Minimi:

Videokameran minimiresoluutio 720p

Suositus:

Videokameran minimiresoluutio 1080p

Internetin kaista

Suositus:

Lähetys- ja latausnopeudet (upload / download) ovat yli 20Mbps. Viive on alle 100 ms. 4G/LTE/5G-yhteydessä laite näyttää yli 3 tolppaa kentän voimakkuudeksi.

Rajaton tiedonsiirtomäärä.

Minimi:

Lähetys- ja latausnopeudet (upload / download) ovat yli 5Mbps. Viive on alle 200 ms. 4G/LTE-yhteydessä laite näyttää 3 tolppaa kentän voimakkuudeksi.

Käyttömäärä: 0.8 GB x käyttötunnit kuukauden aikana.

Mittaa nopeus esim. osoitteessa nopeustesti.com .

Asiakaspalvelijan laitteistovaatimukset

Laitteisto Vaatimukset
Tietokoneen selain

Minimi:

Suositus:

1. Chrome

Huom:

Selaimen pitäisi olla selainvalmistan tukema versio, yleensä nykyinen uusin versio ja yksi edeltävä merkittävä versiojulkaisu.

* Chromium Edge versiot alkavat numerosta 85.

iPhone ja iPad

Minimi:

• iPhone X & iOS 13
  • iPad & iOS 13

Suositus:

1. iPad & vähintään iOS 13
  2. Uudempi kuin iPhone 11 & iOS 13
Android phone / tablet

Minimi:

Enintään 4 vuotta vanha malli ja Android 8

Suositus:

Enintään 1 vuotta vanha malli ja vähintään Android 8

Mikrofoni

Minimi:

Sisäinen mikrofoni

Suositus:

Ammattilaisen kuulokkeet

Kaiutin

Minimi:

Sisäinen kaiutin

Suositus:

Ammattilaisen kuulokkeet

Videokamera

Videokameran minimiresoluutio 720p

Suositus:

Videokameran minimiresoluutio 1080p

Internetin kaista

Suositus:

Lähetysnopeudet (upload) ovat yli 20Mbps / toimitila + 4Mbps / yhtäaikainen videopuhelu. Latausnopeudet (download) ovat yli 20Mbps / toimitila + 2Mbps / yhtäaikainen videopuhelu. Viive on alle 60ms. 4G/LTE/5G-yhteydessä laite näyttää yli 3 tolppaa kentän voimakkuudeksi.

Rajaton tiedonsiirtomäärä.

Minimi:

Lähetysnopeudet (upload) ovat yli 10Mbps / toimitila + 2Mbps / yhtäaikainen videopuhelu. Latausnopeudet (download) ovat yli 10Mbps / toimitila + 1Mbps / yhtäaikainen videopuhelu. Viive on alle 100ms. 4G/LTE-yhteydessä laite näyttää 3 tolppaa kentän voimakkuudeksi.

Käyttömäärä: 1 GB x käyttötunnit kuukauden aikana.

Mittaa nopeus esim. osoitteessa nopeustesti.com .

Asiakaspalvelijan kuulokesuositukset

Kuulokkeiden pitää olla ammattilaisen kuulokkeet, jotka on suunniteltu avokonttoriin ja pitkäaikaiseen käyttöön. Käyttökokemus on henkilökohtainen ja siksi työntekijät olisi hyvä ottaa mukaan valitsemaan kuulokkeita.

Pidä seuraavat asiat mielessä, kun valitset kuulokkeita:

• Langallinen kuuloke on suositeltava, koska siinä on loputon puheaika ja parempi video – audio synkronointi.
  • On-ear ja over-ear mallit ovat molemmat suositeltavia. Valinta riippuu käyttäjän mieltymyksistä.
  • Taustamelun vaimennuksen (vastamelu) kytkin (päälle/pois) on suositeltava.
  • Punainen valoindikaattori, kun video/äänipuhelu on päällä, on hyvin suositeltava.
  • Mykistys on suositeltava ominaisuus mikrofonissa. Mekaaninen mykistys (päälle/pois) on hyvin hyödyllinen ominaisuus (mikrofoni ylhäällä = pois päältä).

Suosittelemme mm. seuravia kuulokemalleja:

1. Jabra Evolve 80 MS
    2. Jabra Evolve 40 UC

Asiakaspalvelijan videokamerasuositukset

Videokameran olisi syytä olla ammattilaismalli, joka toimii hyvin toimistovalaistuksessa.

Pidä seuraavat asiat mielessä, kun valitse videokameraa:

• Ammattilaisvideokuvan laatu, jopa alhaisessa valaistuksessa
  • 1080p resoluutio on suoteltava
  • Punainen valosignaali nauhoitukselle
  • Hyvä kiinnitys
  • Ulkoinen / manuaalinen yksityisyyssuoja

Suosittelemme mm. seuraavia we-videokameroita:

1. Logitech C930 web-camera
    2. Microsoft LifeCam Cinema web-camera
    3. Microsoft LifeCam Studio web-camera

Internet-yhteyden palomuurivaatimukset

Tietokoneessa tai Internet-yhteydessä voi olla käytössä palomuuri, joka estää Voolerin videokuvan tiedonsiirron. Lähetä omalle IT-tuelle alla olevat tiedot ja pyydä tarkistamaan, että nämä yhteydet on sallittuja. Huom: näiden muutoksien tekeminen voi kestää kauan aikaa eri organisaatioissa.

Vooler käyttää alla olevia tiedonsiirtotapoja, jotka ovat normaalisti sallittuja kotiverkoissa ja organisaatioiden verkoissa. Jos käyttäjän verkossa on tehty palomuurille normaalia tiukempi suojaus, niin alla olevat tietoyhteydet on avattava Vooleria varten tai muuten video- ja ääniyhteyttä ei saada toimimaan. Pyydä tietoverkosta vastaava henkilö tarkistamaan ja tarvittaessa avaamaan alla olevat yhteydet lähiverkossasi.

Vaadittavat yhteydet/portit IP -osoiteavaruus Protokolla
port 443/TLS 95.175.126.0/24 HTTPS
3480/udp 95.175.126.0/24 WebRTC video channel

Huom: Teams ja Skype käyttävät samaa UDP-porttia (3480).

Roskapostisuodatuksen vaatimukset sähköpostipalvelimelle

Tämä ohje koskee ainoastaan yrityksiä,jotka lähettävät usein Voolerin sähköpostikutsuja.

Käytämme sähköpostien lähettämiseen luotettavaa ja turvallista Sendinblue-palvelua. Vastaanottajan sähköpostipalvelimet saattavat olla konfiguroitu suodattamaan tai käsittelemään eri tavalla tulevia viestejä, jotka tulevat muualta kuin erikseen sallituilta sähköpostipalvelimilta. Tyypillinen virhetilanne on sähköpostien viivästyttäminen.

Lähetä omalle sähköpostipalvelimesta vastaavalle IT-tuelle alla olevat tiedot ja pyydä tarkistamaan, että käyttämämme sähköpostivälittäjä on lisätty luotettujen listalle.

Linkki sähköpostipalvelimen konfigurointiohjeen linkki:
help.sendinblue.com/hc/en-us/articles/208848409–Sendinblue-IP-ranges-improve-the-deliverability-of-B2B-emails