Vooler Hardware Guide - Vooler

Vooler laitteisto-opas

Tämä dokumentti määrittelee Voolerin laitteistovaatimukset ja suositukset käyttäjille.

Loppukäyttäjän laitteistovaatimukset

Laitteisto Vaatimukset
Tietokoneen selain

Minimi:

• Chrome
  • Chromium Edge*
  • Firefox
  • Opera
  • Safari

Suositus:

1. Chrome

Huom:

Selaimen pitäisi olla selainvalmistan tukema versio, yleensänykyinen uusin versio ja yksi edeltävä merkittävä versiojulkaisu.

* Chromium Edge versiot alkavat numerosta 85.

iPhone ja iPad

Minimi:

• iPhone 6s & iOS 12.4.8
  • iPad & iOS 12.4.8

Suositus:

1. iPad & vähintään iOS 13
  2. Vähintään iPhone X & iOS 13
Android puhelin / tablet

Minimi:

Enintään 4 vuotta vanha malli ja Android 8

Suositus:

Enintään 1 vuotta vanha malli ja vähintään Android 8

Mikrofoni

Minimi:

Sisäinen mikrofoni

Suositus:

Kuulokkeet mikrofonilla

Kaiutin

Minimi:

Sisäinen kaiutin

Suositus:

Kuulokkeet mikrofonilla

Videkamera

Minimi:

Videokameran minimiresoluutio 720p

Suositus:

Videokameran minimiresoluutio 1080p

Internetin kaista

Minimi:

0.3Mbps lähetysnopeus (upload) / 0.3Mbps latausnopeus (download)

Suositus:

3Mbsp lähetysnopeus (upload) / 3Mbps latausnopeus (download)

Asiakaspalvelijan laitteistovaatimukset

Laitteisto Vaatimukset
Tietokoneen selain

Minimi:

• Chrome
  • Chromium Edge*
  • Firefox
  • Opera
  • Safari

Suositus:

1. Chrome, newest version & Vooler browser extension

Huom:

Selaimen pitäisi olla selainvalmistan tukema versio, yleensänykyinen uusin versio ja yksi edeltävä merkittävä versiojulkaisu.

* Chromium Edge versiot alkavat numerosta 85.

iPhone ja iPad

Minimi:

• iPhone X & iOS 13
  • iPad & iOS 13

Suositus:

1. iPad & vähintään iOS 13
  2. Uudempi kuin iPhone 11 & iOS 13
Android phone / tablet

Minimi:

Enintään 4 vuotta vanha malli ja Android 8

Suositus:

Enintään 1 vuotta vanha malli ja vähintään Android 8

Mikrofoni

Minimi:

Sisäinen mikrofoni

Suositus:

Ammattilaisen kuulokkeet

Kaiutin

Minimi:

Sisäinen kaiutin

Suositus:

PAmmattilaisen kuulokkeet

Videokamera

Videokameran minimiresoluutio 720p

Suositus:

Videokameran minimiresoluutio 1080p

Internetin kaista

Minimi:

1Mbps lähetysnopeus (upload) / 1Mbps latausnopeus (download) per yhtäaikainen asiakaspalvelijan käyttämä videoyhteys.

Suositus:

3M lähetysnopeus (upload) / 3M latausnopeus (download) per yhtäaikainen asiakaspalvelijan käyttämä videoyhteys.

Asiakaspalvelijan kuulokesuositukset

Kuulokkeiden pitää olla ammattilaisen kuulokkeet, jotka on suunniteltu avokonttoriin ja pitkäaikaiseen käyttöön. Käyttökokemus on henkilökohtainen ja siksi työntekijät olisi hyvä ottaa mukaan valitsemaan kuulokkeita.

Pidä seuraavat asiat mielessä, kun valitset kuulokkeita:

• Langallinen kuuloke on suositeltava, koska siinä on loputon puheaika ja parempi video – audio synkronointi.
  • On-ear ja over-ear mallit ovat molemmat suositeltavia. Valinta riippuu käyttäjän mieltymyksistä.
  • Taustamelun vaimennuksen (vastamelu) kytkin (päälle/pois) on suositeltava.
  • Punainen valoindikaattori, kun video/äänipuhelu on päällä, on hyvin suositeltava.
  • Mykistys on suositeltava ominaisuus mikrofonissa. Mekaaninen mykistys (päälle/pois) on hyvin hyödyllinen ominaisuus (mikrofoni ylhäällä = pois päältä).

Suosittelemme mm. seuravia kuulokemalleja:

1. Jabra Evolve 80 MS
    2. Jabra Evolve 40 UC

Asiakaspalvelijan videokamerasuositukset

Videokameran olisi syytä olla ammattilaismalli, joka toimii hyvin toimistovalaistuksessa.

Pidä seuraavat asiat mielessä, kun valitse videokameraa:

• Ammattilaisvideokuvan laatu, jopa alhaisessa valaistuksessa
  • 1080p resoluutio on suoteltava
  • Punainen valosignaali nauhoitukselle
  • Hyvä kiinnitys
  • Ulkoinen / manuaalinen yksityisyyssuoja

Suosittelemme mm. seuraavia we-videokameroita:

1. Logitech C930 web-camera
    2. Microsoft LifeCam Cinema web-camera
    3. Microsoft LifeCam Studio web-camera